
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه بیش از نیمی از جمعیت بزرگسالان این استان دچار اضافه وزن یا چاقی هستند، گفت: دوران کرونا، ابتلا به چاقی یا اضافه وزن را تشدید کرده است.
مرجان منوچهری رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار موجود از جمعیت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال ۱۴۰۰ حدود ۵۳.۷ درصد از جمعیت بزرگسال شامل جوانان، میانسالان و سالمندان و نزدیک به یک پنجم نوجوانان، درگیر اضافه وزن یا چاقی هستند. وی با بیان اینکه ۵۱ درصد از جمعیت میانسالان استان اصفهان نیز چاقی شکمی دارند، افزود: چاقی شکمی با بیماریهای غیر واگیر و سندروم متابولیک مرتبط است و میتواند به دیابت، کبد چرب یا انواع سرطانها منجر شود. منوچهری افزایش اضافه وزن و چاقی را زنگ خطری برای سلامتی افراد دانست و بیان کرد: دوران همهگیری بیماری کووید-۱۹ به دلیل کم تحرکی، بیتحرکی و تغییر الگوی غذایی مردم عاملی برای تشدید اضافه وزن یا چاقی شد. رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه اضافه وزن و چاقی امروزه یک معضل جهانی است، تصریح کرد: چاقی، نوعی سوء تغذیه بر اثر بیشخواری یا تغذیه نادرست است و یکی از عوامل اصلی بیماریهای غیر واگیر از جمله دیابت و پرفشاری خون بهشمار میآید. وی با اشاره به ضرورت پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در بین افراد با هدف کنترل بیماریهای غیر واگیر، گفت: با توجه به اهمیت این موضوع، سیزدهمین بسیج ملی تغذیه از ۲۴ دی امسال تا ۷ بهمن جاری با مشارکت بخشهای مختلف و بهمنظور آگاهی سازی و بهکارگیری راهکارهای مختلف برای تامین سلامت جامعه در حال برگزاری است. منوچهری شعار این پویش را «حال خوب با وزن مناسب» اعلام کرد و افزود: در این بسیج ملی تلاش میشود تا حساسسازی برای مردم درباره اضافه وزن و چاقی ایجاد و از ابعاد مختلف به این موضوع پرداخته شود. رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان استفاده از ظرفیت آموزش و پرورش، رسانهها، شهرداریها و نهادهای علمی و دانشگاهی را از برنامههای بسیج ملی تغذیه دانست و خاطرنشان کرد: در این رویداد برای برگزاری برنامههایی مانند ارائه دورههای آموزشی یا جشنواره غذاهای سالم برنامهریزی شده است. وی از ارائه خدمات مشاوره تغذیه به مردم در مراکز بهداشت و جامع سلامت خبر داد و گفت: مردم میتوانند با مراجعه به این مراکز در صورتی که به اضافه وزن یا چاقی مبتلا باشند به پزشک یا کارشناس تغذیه ارجاع داده شوند و از خدمات تخصصی بهره بگیرند. منوچهری با بیان اینکه اصلاح الگوهای غذایی نامطلوب برای پیشگیری از اضافه وزن یا چاقی بسیار مهم است، تصریح کرد: امروزه بسیاری از مردم از غلات تصفیه شده و میان وعدههایی مانند کیک، بیسکوییت و لبنیات پر چرب استفاده میکنند که باید اصلاح شود. رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه داشتن تحرک مانند پیادهروی یا ورزش کردن باید پیوسته باشد تا تاثیر داشته باشد، افزود: اگر در نوجوانی نتوانیم جلوی اضافه وزن را بگیریم نوجوان ما در آینده به یک فرد بزرگسال چاق تبدیل میشود و این فرایند، پیش رونده است. پایان پیام/۶۳۱۰۱/